marți, 10 mai 2011

Cateva intrebari


Am sa incerc sa raspund astazi intrebarilor venite pe mail:

1. De ce nu scriem despre tips & tricks?

Pentru ca sunt mii de site-uri si de carti pe aceasta tema. Din experienta noastra am observat ca exista multe informatii utile, insa acele informatii nici nu te pregatesc pentru interviuri, nici nu redacteaza CV-ul asa cum trebuie, nici nu te testeaza si nici nu iti ofera consultanta, cursuri, traininguri, coaching ori mentoring.

Ceea ce livram noi e diferit si, daca prezentarea pe scurt din pagina specifica a acestui blog nu este lamuritoare, va asteptam sa ne scrieti pe mail, sa ne intalnim si sa va dam toate detaliile.


2. Au existat oameni care a obtinut punctaje mici la teste? Ce ati facut in aceasta situatie?


Da, fiecare dintre noi obtinem scoruri mai mari la unele teste si mai mici la altele. Oamenii sunt diferiti, abilitatile lor sunt diferite, background-ul este diferit. Punctajele mici nu trebuie sa sperie pe nimeni. Ele pot arata zone cu potential de imbunatatire sau lucruri care se fac mai putin corect (cauzele pot fi multiple: mentalitate, pregatire, educatie etc).
De aceea, pentru fiecare in parte noi pregatim mai multe baterii de teste care sa acopere necesitatile si obiectivele personale si profesionale. Dupa testare, realizam un profil.
Am avut multi oameni care au descoperit ca au calitati pentru o cu totul alta meserie decat cea pe care o practica in prezent si pe care i-am directionat catre specializare si perfectionare in domeniul respectiv.
Scorurile mici nu inseamna nimic rau! Pentru ca ele exista in niste contexte.
Si nu, nu trebuie sa va fie teama de teste. Nu ne ocupam de cazuri patologice! :))


3. Ce inseamna consilierea pentru interviu?


In fiecare companie in parte se angajaeaza oameni. In afara de interviu, omul de HR urmareste si alti factori care pot face dintr-un candidat un viitor angajat.
Dincolo de interviu, exista cuvinte cheie care "vand" si atitudini, mod de gandire si manifestare etc.


4. La ce te ajuta mentoringul si coachingul?


Sa-ti imbunatatesti atat viata profesionala cat si viata personala. Sa identifici blocaje si sa le depasesti. Sa iti dai seama unde si in ce fel anume gresesti si cum poti sa corectezi. Sa evoluezi, as zice eu cel mai pe scurt.

Mai sunt inca multe alte intrebari, insa eu cred ca cel mai bine va lamureste o intrevedere fata in fata.

Daca iti doresti ceva mai bun pentru tine, daca iti va placea ce vei auzi de la noi, daca vei dori sa colaboram, este doar decizia TA! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu