marți, 8 martie 2011

Minunii numita FEMEIE

Acest post este special pentru voi, toate reprezentantele sexului frumos!
Vom incepe cu un dar



In cultura japoneza, floarea de cires simbolizeaza frumusetea si feminitatea, dragostea in limbajul naturii, in Japonia floarea de cires reprezinta trezirea naturii la viata intr-o maniera unica. Frumusetea florilor si unicitatea acestui fenomen scurt si dureros reprezinta viata scurta pe care o traim si de care nu ne bucuram indeajuns. De multe ori mai este asociat metaforic cu norii care invadeaza un cer senin vrand parca sa ne reaminteasca de natura efemera a vietii.


Intr-o perioada de care celor mai multi dintre noi ne este deja sila sa ne reamintim, ziua de 8 martie a fost intitulata "Ziua mamei", pe cand in toata lumea, 8 martie este "Ziua femeii" - indiferent de varsta ei, de provenienta sociala si de "marital status".


O forma de discriminare, dar si o manifestare a misoginismului de care sufera poporul roman (paradoxal, flacara misoginismului este sustinuta chiar de femei pe principiul "sa fac un baiat, sa nu fie fata si sa treaca prin ce am trecut eu"...iar cand au baiatul cu pricina ii ofera o educatie complet gresita, perpetuand exact lucrul de care au suferit ele - misoginismul).


Ca atare, femeile care nu sunt casatorite, care nu au copii - sunt tot femei.
Fetele- sunt tot femei, macar ca apartenenta la aceeasi categorie a sexului feminin.


De aceea, voua, tuturor femeilor, indeferent de varsta, de venituri, de provenienta sociala, va spunem astazi "La multi ani!", va sarbatorim, va dorim ca cele mai frumoase dorinte ale voastre sa se implineasca si mai ales va reamintim ca sunteti minunate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu