joi, 31 martie 2011

Te uiti in oglinda? Iti place ce vezi?

Reciteste-ti CV-ul. Cu amintirile reimprospatate, du-te in fata unei oglinzi. Uita-te din nou la tine.
In fata oglinzii spune CV-ul ca pe o poezie sau ca pe o poveste.
Asa...gata???!...

Simti ca te reprezinta? Simti ca spunand acele vorbe, esti TU?

Hmmm....e asa cum imi imaginam. Nu ai o fata prea multumita acum, dupa acest exercitiu.

Nu te teme, pentru ca nu e nimic in neregula cu tine. Asa se intampla multora.
Sa vorbesti despre tine, profesionistul, in cateva fraze extrem de scurte si concise, este, poate, cel mai dificil lucru.

In primul rand pentru ca esti subiectiv. In al doilea rand pentru ca perceptia CELUILALT despre tine este complet diferita. In al treilea rand pentru ca se spune, ca odata la 3 ani ne schimbam (chiar daca ne schimbam, sub o forma sau alta, in fiecare secunda, aici vorbim despre schimbarile mari care apar in interiorul nostru, de la trebuinte la aspiratii).

Iata de ce, consilierea si redactarea CV-ului tau de catre noi iti poate aduce beneficii. In primul rand pentru ca dispare subiectivismul.
Nu folosim doar softuri "destepte", pentru ca asta ar face ca "umanul" din CV-ul tau sa dispara. Ori TU esti, in primul rand, OM.

Pe de alta parte, trebuie sa va spunem ca ne bucuram de reactiile primilor nostri clienti si de deschiderea de care dau dovada.
Testele psihologice pe care le-au parcurs le-au relevat anumite aspecte de care poate ca nici nu erau constienti inainte. Sau poate nici nu aveau prea mare curaj sa se gandeasca la ele. Si-au depasit frici si inhibitii si au capatat mult mai multa incredere in ei insisi. Si asta pentru ca au reusit sa iasa din sistemele limitative in care existau datorita joburilor avute in ultimii ani.

Pe de alta parte si noi, alaturi de ei, invatam foarte multe lucruri folositoare si pentru asta le multumim ca au incredere in noi.
In primul rand invatam sa ne mentinem credinta cu care am pornit pe acest drum, de a aloca atentia cuvenita fiecarui om in parte, de a-i satisface necesitatile, pentru ca fiecare om este unic. Nu vindem produse si servicii la care ne-am gandit noi ca le-ar trebui, dinainte de a-i cunoaste si mai ales fara a le afla necesitatile si dorintele.

Le mai multumim pentru ca datorita lor am inceput sa dezvoltam din ce in ce mai multe parteneriate. Pentru ca acolo unde nu este aria noastra de expertiza (nu putem sa tinem, de exemplu, toate cursurile din lume) apelam la experti ale caror rezulatate ii recomanda.
Le mai multumim pentru inca o multime de alte lucruri, insa acum vorbeam de oglinzi.

Cu oglinda?...esti ca intr-un magazin. Mergi, iti alegi o multime de haine si incepi sa le probezi. Luate separat, toate sunt faine. Dar cand incepi sa le combini parca simti ca ceva lipseste. Daca un stilist iti vine in ajutor, brusc acele combinatii capata alt sens si descoperi ca, desi esti tot tu, noile combinatii sunt EXACT ceea ce cautai - sa TE REPREZINTE PERFECT. Si asta pentru ca stilistul te evalueaza fizic si te pune in valoare, utilizand exact acele haine pe care le-ai ales tu.

Poate ca uneori mai adauga cate un accesoriu sau poate considera ca e ok asa cum a reusit sa recombine piesele intre ele, astfel incat sa te puna in valoare si sa te faca sa arati perfect.

Asa ca va asteptam cu drag sa va ajutam sa ajungeti sa va uitati cu drag in oglida! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu